Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu
Ispitan 30-godišnjak, doneseno rješenje o provođenju istrage i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu je 27. listopada 2016. provedena dokazna radnja prvog ispitivanja okrivljenog 30-godišnjeg hrvatskog državljanina te je doneseno rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela ubojstva iz članka 111. točka 4. Kaznenog zakona/11 uz primjenu članka 51. KZ/11. (27. 10. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od 15,00 sati 21. listopada 2016. do 22. listopada 2016. u 13,00 sati u kući 49-godišnjeg hrvatskog državljanina u Slavonskom Brodu; u cilju da ga usmrti i od njega oduzme novac; neutvrđenim oštrim predmetom zadao mu ubodnu ranu u predjelu lijeve strane prsišta koja je prouzrokovala smrt oštećenika. Osnovano se sumnja da je potom iz oštećenikove kuće uzeo i za sebe zadržao za sada točno neutvrđeni iznos novca i mobitel.
Ujedno, postoji osnovana sumnja da je od 12,00 do 20,35 sati 24. listopada 2016. u kući 80-godišnjeg hrvatskog državljanina u Slavonskom Brodu; u cilju da ga usmrti i od njega oduzme novac; neutvrđenim oštrim predmetom zadao mu dvije ubodne rane u predjelu stražnje strane glave i vrata uslijed čega je oštećenik pao na tlo gdje mu je okrivljenik oštrim predmetom zadao više ubodnih rana u predjelu lijeve strane prsnog koša koje su prouzrokovale smrt oštećenika. Osnovano se sumnja da je potom iz oštećenikove kuće uzeo i za sebe zadržao neutvrđenu količinu novca i bankovnu karticu.

Sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika što je sudac istrage prihvatio i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od trideset dana.