Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 41-godišnjaka zbog pokušaja teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenih dokaznih radnji, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (18. 3. 2019.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 10. siječnja 2019. oko 6,15 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, u nakani da teško tjelesno ozlijedi oštećenika (1991.) zatvorenom ga šakom udario u predjelu lica pri čemu je on izgubio svijest i pao na pločnik. Dok je oštećenik bio u nesvijesti, okrivljenik ga je udario nogom u glavu i nanio mu prijelom nosnih kostiju bez pomaka, oteklinu nosa, prijelome kruga tri zuba sjekutića, ranu razderotinu zatiljnog dijela glave i ranu razderotinu desne uške, a navedene ozljede su lake naravi. 
U optužnici je predloženo da se temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik u slučaju puštanja na slobodu pobjeći, kao i na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.