Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 67-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Finske (1952.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (6. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 67-godišnjak 2. rujna 2019. oko 14,45 sati u stanu na području Supetra, u namjeri da usmrti žensku osobu (1960.) više ju puta uboo nožem u predjelu prsa i lijeve ruke. Žrtva je zadobila teške i po život opasne ozljede, a hitna liječnička pomoć joj je pružena u Kliničkom bolničkom centru Split.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će okrivljenik boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.