Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 26-godišnjaka

Nakon ispitivanja osumnjičenika zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu sucu istrage Županijskog suda u Splitu podnio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv državljanina Republike Hrvatske (1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavak 1. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11. (13. 7. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u noći 7./8. srpnja 2017. oko 24,00 sati na području Županije splitsko–dalmatinske nakon verbalnog  sukoba s oštećenikom (1990.) iz blizine ispalio jedan hitac u području lijeve natkoljenice oštećenika i nanio mu ustrijelnu ranu lijeve natkoljenice, koja ozljeda je lake naravi. 

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela sukladno odredbama članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Splitu i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.