Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 40-godišnjaka zbog teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedenog istraživanja podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavka 1. Kaznenog zakona. (15. 6. 2016.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je od početka 2016. do 4. travnja 2016. na području Županije splitsko-dalmatinske neovlašteno uselio u stan oštećenika (1926.), te koristeći njegovu bolest, starost i dementnost stalno od njega tražio novac za svoje potrebe, posebno za kupnju alkoholnih pića. Kada bi mu se oštećenik usprotivio okrivljenik ga je; u nakani da ga teško tjelesno ozlijedi; tukao otvorenim i zatvorenim šakama te je tim udarcima nanio oštećeniku kontuziju glave, lica i prsnog koša, višestruke kontuzije lica, višestruke  krvne podljeve lica i čela.
Ujedno, neutvrđenog dana uslijed pada uzrokovanog šamaranjem i guranjem okrivljenika, kod oštećenika je nastupilo krvarenje (ispod tvrde moždane ovojnice čeono sljepoočno tjemeno sa znacima akutizacije tjemeno desno) koje uz lake, predstavlja i tešku tjelesnu ozljedu. Okrivljenikova kulminacija udaranja dogodila se 4. travnja 2016. pa je oštećenik prevezen u Klinički bolnički centar Split i hospitaliziran.