Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv dvojice osumnjičenika zbog zlouporabe opojnih droga

Dežurni zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu je ispitao troje osumnjičenika (1978., 1955. i 1966.) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (14. 7. 2012.)

Postoji osnova sumnje da su osumnjičenici 12. srpnja 2012. radi daljnje prodaje na područje Makarske u osobnom vozilu bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka dovezli iz Bosne i Hercegovine 16 kilograma i 135 grama droge marihuana. Na području Vruje su ih zaustavili policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske i Postaje granične policije Trilj, koji su oduzeli drogu i određen iznos novca.
Nakon ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Splitu je podnijet prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv dvojice osumnjičenika (1978. i 1955.) zbog opasnosti od bijega  s obzirom da su državljani Bosne i Hercegovine koji nemaju prebivalište ni boravište u Republici Hrvatskoj, a koji prijedlog je sudac istrage prihvatio, dok je osumnjičenik (1966.) pušten na slobodu.