Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 22-godišnjaka zbog pokušaja teške tjelesne ozljede

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog počinjenja kaznenog djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (14. 11. 2016.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 11. listopada 2016. oko 15,35 sati u restoranu na području Županije splitsko-dalmatinske; zajednički i po prethodnom dogovoru s još najmanje četiri za sada nepoznate osobe; maskiran kapom, šalom i kapuljačom došao do oštećenika (1972.) koji je sjedio za stolom. U nakani da ga teško tjelesno ozlijedi, okrivljenika se tereti da je metalnom vatrogasnom mlaznicom udario oštećenika po glavi i drugim dijelovima tijela, dok su ga i ostale za sada nepoznate osobe udarale metalnim šipkama, rukama i nogama. Kada je oštećenik od zadobivenih udaraca pao na pod, okrivljenika se tereti da ga je ponovno na opisani način udario po glavi i tijelu uslijed čega je oštećenik zadobio laku tjelesnu ozljedu (četiri krvna podlijeva glave - čeono, čeono tjemeno lijevo i dva zatiljno, dva krvna podlijeva na leđima u području lopatica, krvni podlijevi na hrptima šaka i oguljotine lijeve šake i lijevog koljena).
U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će okrivljenik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.