Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 21-godišnjaka, a mjera opreza protiv 20-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1991.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela napada na službenu osobu iz čl. 318. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona, dok je protiv hrvatskog državljanina (1990.) Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odredilo mjeru opreza obveznog redovitog javljanja dežurnom djelatniku II. Policijske postaje, Policijske uprave splitsko-dalmatinske. (15. 12. 2011.)

Osnovano se sumnja da su osumnjičenici 12. prosinca 2011. oko 20,00 sati u Splitu, u Velebitskoj ulici, zajednički i dogovorno s još dvije za sada nepoznate osobe; a nakon što ih je policijski službenik pokušao zaustaviti u jednoj prodavaonici u namjeri sprječavanja počinjenja kaznenog djela krađe; udarili policijskog službenika više puta šakama i nogama po glavi i tijelu, a potom pri odlasku iz prodavaonice s ulaznih vrata iščupali metalnu šipku i bacili je na policijskog službenika.
Sudac istrage prihvatio je prijedlog i odredio istražni zatvor protiv 21-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja djela.