Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 24-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon dovršene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1993.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (16. 11. 2017.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 11. kolovoza 2017. oko 4,10 sati ispred jednog caffe bara na području Županije splitsko-dalmatinske, neposredno nakon verbalnog sukoba s oštećenikom (1994.), u cilju da mu oduzme život, nožem mu zadao ubodnu ranu lijevog prsišta s oštećenjem srca i prsne aorte s posljedičnim izljevom krvi u oba prsišta. Oštećenik je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu te je, unatoč hitnoj liječničkoj intervenciji, preminuo u 4,50 sati u Kliničkom bolničkom centru Split, a okrivljenik je pobjegao s mjesta događaja.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja opravdane bojazni da će okrivljenik, za slučaj da se nađe na slobodi, pobjeći i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku). Ujedno, predloženo je i da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. ZKP-a).