Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 47-godišnjaka zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv državljanina Bosne i Hercegovine i Republike Srbije (1965.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona u svezi s čl. 41. Zakona o izmjenama i dopunama Kaznenog zakona. (25. 10. 2012.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 23. kolovoza 2012. na području Zagrebačke županije, prema prethodnom dogovoru sa nepoznatim državljaninom Bosne i Hercegovine, preuzeo 30 paketa sa 30 kg marihuane koju je stavio u unajmljeno osobno vozilo marke Mercedes bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka s ciljem daljnje prodaje na području Republike Hrvatske. Drogu je trebao isporučiti nepoznatoj osobi na otoku Braču, ali su policijski službenici pretragom osobnog vozila ovu drogu oduzeli kao i novac u iznosu od 450,00 eura i 3.300,00 kuna i uhitili okrivljenika.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor u kojem se nalazi od 24. kolovoza 2012. zbog bojazni da će boravkom na slobodi pobjeći i onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka, kao i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, a što je sudac istrage prihvatio.