Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 39-godišnjaka

Zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je 20. svibnja ispitala državljanina Republike Hrvatske (1980.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (27. 5. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 18. svibnja 2019. oko 14,35 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon verbalne prepirke sa susjedom (1981.), u nakani da ga liši života, iz pištolja ispalio jedan hitac u pravcu njegovog tijela nanijevši mu teške i po život opasne ozljede odnosno dvije ustrijelne rane (desna strana trbuha, debelo crijevo s oštećenjem crijevne kosti s desne strane) i krvni podljev s desne strane retroperitoneuma. Žrtvi je pružena hitna liječnička pomoć u Kliničkom bolničkom centru Split. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana po obje predložene zakonske osnove.