Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 31-godišnjaka zbog krivotvorenja isprave

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je 25. lipnja podiglo neposrednu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela krivotvorenja isprave iz članka 278. stavak 3. u svezi stavka 1. i članka 52. Kaznenog zakona/11. (30. 6. 2020.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je od početka 2016. do kraja rujna 2018. godine, u najmanje dva navrata izradio neistinitu dokumentaciju, i to potvrdu jednog fakulteta Sveučilišta u Splitu o završenom diplomskom sveučilišnom studiju s datumom od 4. srpnja 2013. i diplomu jednog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 22. travnja 2016., a sve u cilju korištenja dokumentacije radi ostvarivanja prava iz mirovinskog osiguranja, svjestan da su dokumenti nevjerodostojni jer nikad nije pohađao navedene fakultete i stekao traženo stručno znanje.
Tereti ga se da je neistinitu potvrdu 4. rujna 2018. predao nadležnoj ispostavi područne službe zavoda za mirovinsko osiguranje, kao i da je neistinitu diplomu 12. rujna 2018. predao u područnu službu zavoda za mirovinsko osiguranje te u oba navrata zatražio upis u matičnu evidenciju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.