Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 44-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1973.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (31. 1. 2018.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 1. prosinca 2017. oko 00,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, tijekom verbalne prepirke s izvanbračnom suprugom (1989.), s ciljem da joj oduzme život preklopnim ju nožem uboo u lijevu stranu prsišta. Oštećenica je zadobila tešku tjelesnu ozljedu (ubodno-rezna rana u području stražnje bočne strane lijevog prsišta uz minimalni izljev krvi u lijevo prsište) te joj je pružena hitna liječnička pomoć i zadržana je na bolničkom liječenju.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor u kojem se nalazi od 1. prosinca 2017. s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi boravkom na slobodi okrivljenik mogao ponoviti isto ili slično kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).