Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 29-godišnjaka i trgovačkog društva zbog protupravne gradnje i skidanja i povrede službenog pečata i znaka

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenih dokaznih radnji, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) i trgovačkog društva zbog počinjenja kaznenih djela protupravne gradnje iz članka 212. Kaznenog zakona i kaznenog djela skidanja i povrede službenog pečata i znaka iz članka 317. stavak 1. KZ-a. (2. 1. 2017.)
Okrivljenicima se stavlja na teret da su u svibnju 2016. godine na području Županije splitsko-dalmatinske; suprotno odredbi članka 106. Zakona o gradnji; unutar granice pomorskog dobra bez pravomoćne građevinske dozvole gradili ugostiteljski objekt (dimenzije 23,70 x 10,40 metara, visine oko 4 metra) odnosno na kojem su izvedeni radovi. Nakon što je građevinski inspektor zatvorio gradilište postavljanjem službenog znaka, tereti ih se da su neutvrđenog dana od 27. svibnja 2016. do 16. lipnja 2016., bez skidanja ili povrede službenog znaka, ušli u osigurani prostor i nastavili s izvođenjem građevinskih radova te objekt priveli svrsi.