Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet optužni prijedlog protiv 26-godišnjaka zbog krivotvorenja isprave

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Općinskom sudu u Splitu optužni prijedlog protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (2. 2. 2011.)

Okrivljenika se tereti da je neutvrđenog dana tijekom 2010. godine od za sada nepoznate osobe pribavio dokument povijest bolesti od 25. studenog 2010. u kojem je neistinito navedeno da je izdan od Kliničke bolnice "Merkur" i da je obavio pregled u predmetnoj ustanovi, zbog nužnog operativnog zahvata iako isti nikada nije bio pacijent Kliničke bolnice "Merkur". Navedenu povijest bolesti okrivljenik je 26. studenog 2010. priložio uz molbu radi odgode izvršenja kazne zatvora podnesenu sucu izvršenja Županijskog suda u Splitu koji je svojim rješenjem od 7. prosinca 2010. prihvatio njegovu molbu i odgodio mu izvršenje kazne zatvora za četiri mjeseca.
Optužnim prijedlogom predloženo je da se protiv okrivljenika odredi pritvor zbog opravdane bojazni da bi mogao ponoviti kazneno djelo.