Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 44-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1976.) zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 3. Kaznenog zakona. (2. 10. 2020.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 21. srpnja 2020. oko 20,15 sati u parku Kaštel Vitturi u Kaštel Lukšiću, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanu zlouporabe droga, u cilju daljnje prodaje kod sebe držao 33 papirnata paketića s drogom marihuana, ukupne mase 16,23 grama, kao i jednu ručnu izrađenu cigaretu ukupne mase 0,47 grama mješavine duhana i droge marihuane.Tereti ga se da je, iako je bio svjestan da se radi o djetetu (2003.), prodao mu za iznos od 50,00 kuna jednu ručno izrađenu cigaretu sa sadržajem mješavine duhana i droge marihuane koja sadrži više od 0,3 posto tetrahidrokanabinola, a koja se nalazi na popisu droga, psihotropnih tvari biljaka iz kojih se može dobiti droga, te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Navedenu drogu su mu oduzeli policijski službenici.
U optužnici se predlaže da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor u kojem je od 21. srpnja 2020. zbog postojanja osobitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će okrivljenik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).