Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 41-godišnjaka zbog prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenih dokaznih radnji, podiglo pred Općinskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1975.) zbog počinjenja kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 3. u svezi stavka 1. Kaznenog zakona. (3. 1. 2017.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 21. veljače 2016. u 10,16 sati na području Županije splitsko-dalmatinske; u nakani da zastraši suca nogometne utakmice; sa svog mobilnog telefona poslao poruku prijetećeg sadržaja na adresu elektroničke pošte komisije sudaca. Ova poruka povezana je s radom suca i kod njega je izazvala osjećaj straha i bojazni.
U optužnici je, temeljem odredbe članka 540. stavak 1. Zakona o kaznenom postupku, zatraženo da sud temeljem odredbe članka 541. Zakona o kaznenom postupku izda kazneni nalog kojim prihvaća zahtjev da se okrivljenik proglasi krivim i da se prema okrivljeniku primjeni uvjetna osuda s utvrđenjem kazne zatvora u trajanju od šest mjeseci i s rokom provjeravanja od jedne godine.