Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 60-godišnjaka

Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv državljanina Republike Hrvatske (1956.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (3. 2. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 60-godišnjak 1. veljače 2016. oko 15,00 sati na prvom katu u obiteljskoj kući na području Županije splitsko-dalmatinske; nakon druženja i konzumiranja alkoholnih pića; donio iz prizemlja zidarski željezni čekić s dva šiljka te da je u jednom trenutku udario oštećenika (1978.) u predjelu glave zadavši mu osobite teške ozljede opasne za život (prijelom lubanje u predjelu tjemena s nagnječenjem mozga).
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i od ponavljanja kaznenog djela što je sudac istrage prihvatio.