Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Obavljen očevid povodom požara u mjestu Postira

Dežurna zamjenica općinskog državnog odvjetnika je sa policijskim službenicima Službe za očevide i kriminalističku tehniku Policijske uprave splitsko-dalmatinske 2. travnja 2017. od 11,00 sati do 17,30 sati obavljala hitnu dokaznu radnju očevida povodom požara do kojeg je došlo 1. travnja 2017. oko 21,20 sati u kući za odmor u mjestu Postira na otoku Braču u vlasništvu hrvatskog državljanina (1951.). (3. 4. 2017.)
Uz pomoć službenog psa PGP Trilj kao i dvaju pasa tragača HGSS pretraženo je šire područje mjesta događaja te su pronađeni i fiksirani tragovi koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je za sada nepoznati počinitelj ili počinitelji počinili kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. Kaznenog zakona.
Očevid će se nastaviti 3. travnja 2017. uz nazočnost stručnog tima vještaka, a ovo državno odvjetništvo u suradnji sa Policijskom upravom splitsko-dalmatinskom poduzima i druge mjere i radnje u cilju prikupljanja podataka bitnih za utvrđenje počinitelja kaznenog djela.