Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 28-godišnjaka

Nakon ispitivanja osumnjičenika, zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 1. Kaznenog zakona. (3. 6. 2016.)
Postoji osnovana sumnja da je 28-godišnjak 1. lipnja 2016. oko 14,47 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, maskiran kapom i najlonskom čarapom navučenom preko glave; u nakani da se neosnovano materijalno okoristi; ušao u poslovnicu pošte te s uperenim plastičnim pištoljem prišao zaposlenici (1960.) koja se nalazila za pultom i zatražio od nje da mu preda cjelokupni novac. U tom je trenutku prisutni građanin (1941.) pokušao spriječiti osumnjičenika te je u naguravanju osumnjičenik iz džepa jakne izvukao sprej i njime poprskao građanina po očima. Osumnjičeni 28-godišnjak je prijetnjom plastičnim pištoljem od zaposlenice ponovno zatražio novac prijeteći da će u protivnom ubiti građanina te mu je ona u strahu predala novac u iznosu od 4.860,00 kuna.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku zbog opasnosti da bi puštanjem na slobodu mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac istrage prihvatio je ovaj prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.