Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid pomorske nesreće

Povodom pomorske nesreće koja se dogodila 2. kolovoza 2020. oko 11,00 sati u akvatoriju otoka Šolte u smjeru otoka Visa, i u kojoj je smrtno stradao njemački državljanin (1994.), dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, provela dokaznu radnju očevida na mjestu događaja. (3. 8. 2020.)
Tijekom očevida utvrđeno je da je njemački državljanin preminuo nakon pada u more i zahvata propelera pogonskog motora jedrilice.
Ronioci Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Postaje pomorske policije, su na mjestu događaja izvukli iz mora mrtvo tijelo koje je prevezeno u nadležni zavod Kliničkog bolničkog centra u Splitu te je na temelju članka 319. Zakona o kaznenom postupku određeno provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela.
Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika dogovorila je s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavak očevida i poduzimanje daljnjih radnji sukladno odredbama članka 207. Zakona o kaznenom postupku, a tijekom kriminalističkog istraživanja policijski će službenici obaviti obavijesne razgovore s osobama koje su u navedeno vrijeme bile na jedrilici, odnosno s potencijalnim svjedocima ovog događaja.