Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 24-godišnjak zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i određen istražni zatvor

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitala je državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona/11. (3. 9. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak 2. rujna 2021. oko 7,50 sati u Baškom Polju, na državnoj cesti D 8; protivno zabrani iz čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga; u svom osobnom vozilu, u pretincu iza sjedala suvozača držao PVC vrećicu u kojoj je bio jedan paket sa sadržajem droge kokain ukupne mase 1.000 grama.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja djela (članak 123. stavak 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je i rješenje o provođenju istrage protiv 24-godišnjeg okrivljenika.