Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 62-godišnjaka zbog tjelesne ozljede i prijetnji

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedenog istraživanja podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1954.) zbog počinjenja kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona i kaznenih djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 4. Kaznenog zakona. (3. 10. 2016.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 18. srpnja 2016. oko 21,00 sat u obiteljskoj kući na području Županije splitsko-dalmatinske, u vidno alkoholiziranom stanju bez ikakvog povoda, s ciljem da ustraši svog sina (1996.) prijetio mu da će ga ubiti. Kada je okrivljenik iz konobe donio mačetu i nastavio prijetiti sinu da će ga ubiti, u tome ga je spriječio drugi sin (1979.) koji mu ju je oduzeo no okrivljenik je odmah potom otišao u sobu i uzeo lovačku pušku te ju napunio streljivom pa po povratku na kat; s ciljem da ustraši sinove; zaprijetio im riječima da će ih sve ubiti. U daljnjem postupanju ga je spriječila njegova supruga (1958.) i sin (1996.), no okrivljenika se tereti da je potom zaključao svoju suprugu u prizemlju kuće te fizički nasrnuo na nju i, s ciljem da je tjelesno ozlijedi, više ju puta udario u predjelu glave i tijela uslijed čega je oštećenica pala na pod i zadobila oguljotine kože lijevog lakta i lijevog koljena.

U optužnici je predloženo da se prema okrivljeniku produlji mjera opreza obveze redovitog javljanja nadležnoj policijskoj postaji i zabrane uhođenja ili uznemiravanja žrtve ili druge osobe iz članka 98. stavak 2. točka 3. i 9. Zakona o kaznenom postupku do pravomoćnosti presude, koja je određena rješenjem Općinskog državnog odvjetništva od 20. srpnja 2016.