Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 45-godišnjaka zbog pronevjere i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je podiglo pred Općinskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1967.) zbog počinjenja dva kaznena djela, i to kaznenog djela pronevjere iz čl. 345. st. 3. u svezi st. 1. i kaznenog djela povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga iz čl. 287. Kaznenog zakona. (3. 12. 2012.)

Okrivljenika se tereti da je od početka siječnja 2009. do kraja prosinca 2009. godine u Splitu, kao sindikalni povjerenik; u nakani da se neosnovano znatno materijalno okoristi; zadužen da upravlja novčanim sredstvima i imovinom podružnice jednog sindikata, sa žiro računa podružnice podigao i neosnovano zadržao za sebe ukupno 74.250,00 kn, oštetivši za taj iznosu tu podružnicu.
Tereti ga se i da od 11. lipnja do 14. lipnja 2010. u Splitu; u cilju prikrivanja gore opisane radnje; iz ureda podružnice, uzeo i sakrio dva registratora knjigovodstvenog servisa podružnice sa isplatnicama i drugim ispravama o financijskim transakcijama podružnice koje je obvezan čuvati.