Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 22-godišnjak i određen istražni zatvor

Dežurni zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1998.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz članka 154. stavak 2. u svezi s člankom 153. stavak 2. i 1. Kaznenog zakona i kazneno djelo omogućavanja trošenja droga iz članka 191. stavak 2. u svezi s člankom 190. stavkom 1. KZ-a. (4. 5. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik početkom ožujka 2020. godine na području Županije splitsko–dalmatinske, nakon što se prethodno dogovorio sa oštećenicom (dijete) odvezao ju do plaže i dao joj jednu ručno izrađenu cigaretu sa sadržajem mješavine duhana i droge marihuane, a potom nad njom počinio kazneno djelo protiv spolne slobode.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu i svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je naprijed navedeni prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.