Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podnijet zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetniku i istražni zahtjev protiv osumnjičenice zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Županijskom sudu u Splitu zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetnom hrvatskom državljaninu (1994.) i istražni zahtjev protiv hrvatske državljanke (1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 91. st. 1. t. 6. Kaznenog zakona. (4. 7. 2011.)

Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik oko 23 sata 30. lipnja 2011. u obiteljskoj kući, postupajući po dogovoru sa osumnjičenicom, nožem snažno ubo njenog supruga (1979.) u predjelu desnog prsišta koji je potom preminuo uslijed zadobivene ubodne rane prsnog koša s oštećenjem pluća.
Predloženo je određivanje pritvora prema maloljetniku i protiv 30-godišnjakinje zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke, zbog postojanja osobitih okolnosti da će ponoviti kazneno djelo kao i zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela.