Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 24-godišnji osumnjičenik i određen istražni zatvor

Dežurni zamjenik općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1996.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona/11. (4. 11. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak 2. studenog 2020. oko 16,37 sati u Splitu, na otvorenom prostoru gdje prolaze prolaznici; nakon kraće verbalne prepirke i fizičkog sukoba sa oštećenikom; napustio mjesto događaja te se ubrzo vratio držeći u ruci pištolj nepoznate marke i modela pa, pristajući da ugrozi tjelesni integritet oštećenika, prolaznika i stanara obližnjih zgrada, iz pištolja ispalio hitac u zrak, a potom još dva hica u smjeru oštećenikovih nogu, nakon čega se udaljio s mjesta događaja.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 24-godišnjaka zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.