Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 44-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika ispitao je u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu državljanina Republike Hrvatske (1973.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (4. 12. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak 1. prosinca 2017. oko 00,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, tijekom verbalnog sukoba s izvanbračnom suprugom (1989.); uzeo preklopni nož i uboo ju u lijevu stranu prsišta s ciljem da je usmrti. Oštećenica je zadobila ubodnu ranu s komplikacijom odnosno ozljedu koja je opasne i teške naravi te je zadržana na bolničkom liječenju.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke, a ovo je državno odvjetništvo podnijelo izvanraspravnom vijeću Županijskog suda u Splitu žalbu protiv rješenja kojim se odbija prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog postojanja osobitih okolnosti da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo.