Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 30-godišnjak zbog pokušaja ubojstva i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je osumnjičenog hrvatskog državljanina (1987.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (5. 12. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 25. studenog 2017. oko 18,30 sati na kolniku županijske ceste na području Županije splitsko-dalmatinske; prema prethodnom telefonskom dogovoru zbog razgovora o njihovom verbalnom i fizičkom sukobu koji se dogodio istog dana oko 4,00 sata ispred noćnog kluba; pričekao oštećenika (1984.) koji se na mjesto događaja dovezao svojim osobnim vozilom marke BMW. U trenutku kada je oštećenik izašao iz vozila, osnovano se sumnja da je osumnjičenik, u nakani da mu oduzme život, iz neposredne blizine ispalio prema njemu tri streljiva iz vatrenog oružja. Oštećenik je  pokušao pobjeći, ali je pao na tlo i tada je osumnjičenik, osnovano se sumnja, iz neposredne udaljenosti prema oštećeniku ispalio još dva streljiva i najmanje ga dva puta oružjem udario po glavi. Neposredno nakon toga osumnjičenik je pobjegao s mjesta događaja, dok je oštećenik prevezen u KBC Split gdje mu je spašen život pravovremenom liječničkom intervencijom i hospitalizacijom. Oštećenik je zadobio tešku tjelesnu ozljedu odnosno više strijelnih rana u predjelu natkoljenice lijeve i desne noge, blizu kuka i abdomena.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela sukladno odredbama članka 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika po traženim osnovama (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).