Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 26-godišnjaka zbog pokušaja silovanja

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv državljanina Republike Turske (1992.) zbog počinjenja kaznenog djela silovanja u pokušaju iz članka 153. stavak 1. u svezi sa člankom 152. stavak 1. i člankom 34. Kaznenog zakona. (6. 8. 2018.)
Okrivljenika se tereti da je 9. srpnja 2018. oko 22,45 sati na pločniku u blizini jednog parkirališta na području Županije splitsko-dalmatinske, u alkoholiziranom stanju prišao oštećenici (1950.) i u nakani da se spolno zadovolji, pokušao je silovati no ona se opirala i dozivala pomoć koju su čuli građani i spriječili ga. Okrivljenik je pobjegao s mjesta događaja no ubrzo je uhićen.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik u slučaju da se nađe na slobodi pobjeći i na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku).