Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 18-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (2001.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (7. 8. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni mlađi punoljetnik 5. kolovoza 2019. oko 4,30 sati ispred jednog noćnog kluba na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon verbalnog sukoba sa oštećenikom (1995.), u namjeri da ga usmrti nasrnuo na njega preklopnim nožem te ga uboo u predjelu prsiju i vrata. Oštećenik je zadobio teške i po život opasne ozljede (ubodna rana zone trećeg vrata lijevo i ubodna rana prsišta s frakturom prsne kosti i emfizemom sredoprsja) te je hitno prevezen u Klinički bolnički centar Split gdje mu je pružena liječnička pomoć. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke te na taj način ometati kazneni postupak. Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.