Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 35-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (8. 4. 2021.)
Okrivljenika se tereti da je 22. prosinca 2020. oko 15,30 sati došao do jednog ugostiteljskog objekta u Splitu i ušao držeći sataru u desnoj ruci s ciljem da usmrti oštećenika (1993.). Tereti ga se da je satarom zamahnuo prema oštećenikovu vratu i nanio mu ranu stražnje i desne strane vrata na prelasku glave u vrat. Oštećenik se branio te je došlo do fizičkog sukoba u kojem je okrivljenik sa stola uzeo metalne škare ali je oštećenik odbio napad i zadržao okrivljenika do dolaska policijskih službenika.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).