Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor prema maloljetniku zbog pokušaja ubojstva

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, nakon ispitivanja maloljetnog hrvatskog državljanina (2001.), podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora prema maloljetniku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (8. 5. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 5. svibnja 2018. oko 20,45 sati ispred jednog caffe bara u Splitu, neposredno nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa oštećenikom (2001.); u nakani da mu oduzme život; nožem mu zadao rezne rane lijevog dijela oglavka, lijevog dijela prsne stijenke, krvni podljev unutar stražnjeg dijela trbušne šupljine, te dvije ubodne rane abdomena, s prouzročenim oštećenjem tankog i debelog crijeva. Oštećenik je zadobio  teške i po život opasne ozljede i život mu je spašen pravovremenom liječničkom intervencijom. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se prema maloljetniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i odredio istražni zatvor temeljem predložene osnove.