Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 51-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitao je državljanina Republike Hrvatske (1967.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. stavak 1. Kaznenog zakona. (9. 7. 2018.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 5. srpnja 2018. oko 22,30 sati na parkiralištu ispred stambene zgrade na području Županije splitsko-dalmatinske, tijekom verbalnog i fizičkog sukoba s oštećenikom (1984.); s nakanom da ga usmrti; za sada nepoznatim oštrim predmetom ga uboo u predjelu leđa zadavši mu ubodnu ranu s desne strane lopatično te više drugih rana na koži i po vratu, kao i površinsku ranu po prsištu. Sve ozljede su predstavljale opasnost po život oštećenika. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku) i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor zbog opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke i na taj način ometati kazneni postupak, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi okrivljenik mogao ponoviti istovrsno ili teže kazneno djelo.