Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 66-godišnjaka zbog teške krađe i oštećenja tuđe stvari

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedenog istraživanja, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1953.) zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe iz članka 229. stavak 1. točka 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a. (10. 7. 2019.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je 7. studenog 2018. oko 3,52 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, u nakani da se neosnovano imovinski okoristi, došao do caffe bara i uporabom fizičke snage i potiskivanjem iz ležišta izbio tri metalne zglobnice na ulaznim sklopnim vratima te ušao i s police uzeo i odnio po jednu bocu alkoholnog pića u vrijednosti od 300,00 kuna.
Tereti ga se i da je istog dana oko 4,45 sati u parku na području iste županije uporabom fizičke snage i guranjem iz ležišta izvalio spomenik sa poprsjem narodnog heroja iz Narodnooslobodilačkog rata, a spomenik je prilikom guranja pao na okrivljenika i potom na tlo. Počinjenjem ovog kaznenog djela jedinici lokalne samouprave pričinjena je materijalna šteta u iznosu od 2.490,00 kuna.