Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 53-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi člankom 34. Kaznenog zakona. (10. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 8. listopada 2018. oko 17,15 sati na području Županije splitsko-dalmatinske na ulici ispred stambene zgrade tijekom međusobnog verbalnog i fizičkog sukoba s dvije osobe, u nakani oduzimanja života muškarcu (1984.), iz pojasa hlača izvukao pištolj marke češka zbrojevka, i prema njemu ispalio hitac nanijevši mu prostrijelnu ranu glave sa posljedičnim krvarenjem i kontuzijom mozga, višestruki prijelom vratnog kralješka i kostiju maksilarnih sinusa. Navedene ozljede su teške i po život opasne te je oštećenik vozilom hitne medicinske pomoći odvezen i hospitaliziran Kliničkom bolničkom centru Split. 
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i zbog ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je ovaj prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor temeljem predloženih zakonskih odredbi.