Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Proveden očevid i započeto kriminalističko istraživanje

Dežurni zamjenik Županijskog državnog odvjetništva u Splitu je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Sektora kriminalističke policije (Služba za očevide i kriminalističku tehniku te Služba općeg kriminaliteta) i policijskim službenicima II. policijske postaje Split proveo dokaznu radnju očevida na mjestu događaja povodom ubojstva oštećenika (1994.) 11. kolovoza 2017. oko 4,15 sati na području Županije splitsko-dalmatinske. (11. 8. 2017.)

Postoje osnovi sumnje da je navedenog jutra unutar prostora caffe bara došlo do sukoba između osumnjičenika (1993.) i oštećenika te je osumnjičenik u jednom trenutku sa, za sada nepoznatim predmetom, zadao oštećeniku ubodnu ranu u predjelu srca.
Na mjesto događaja pozvani su zaposlenici Hitne medicinske pomoći koji su oštećenika u kritičnom stanju prevezli na Hitni kirurški prijem Kliničkog bolničkog centra Split gdje je nad oštećenikom obavljen operativni zahvat, ali je oštećenik unatoč tome ubrzo preminuo.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu povodom naprijed navedenog događaja provodi kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je izdan nalog za obavljanje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela oštećenika, kao i nalozi za provođenje drugih dokaznih radnji.