Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitana 25-godišnjakinja i određen istražni zatvor

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu proveo je dokaznu radnju prvog ispitivanja hrvatske državljanke (1994.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakon/11. (11. 10. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 25-godišnja osumnjičenica 9. listopada 2019. oko 20,40 sati u obiteljskoj kući na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon verbalnog sukoba s oštećenikom (1986.), a u nakani da ga usmrti, nožem mu zadala ubodnu ranu lijevog prsišta s posljedičnim oštećenjem potključne vene i arterije uslijed čega je oštećenik zadobio tešku i po život opasnu ozljedu od koje je ubrzo preminuo.
Županijsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (čl. 123. st. 1. t. 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i protiv osumnjičenice odredio istražni zatvor.