Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 46-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi s člankom 34. Kaznenog zakona. (11. 12. 2018.)
Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 15. listopada 2018. u 14,15 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon verbalnog sukoba s oštećenikom (1975.), u namjeri da ga usmrti, fizički nasrnuo na njega, te ga zidarskim željeznim čekićem više puta udario u predjelu glave. Okrivljenika je u daljnjem napadu i ozljeđivanju oštećenika spriječio slučajni prolaznik koji mu je oduzeo čekić iz ruke. Oštećenik je zadobio brojne rane razderotine tjemeno zatiljnih dijelova glave te prijelome tjemenih kostiju lubanje s utisnućem ulomaka i krvarenjem iznad tvrdih moždanica odnosno teške tjelesne ozljede opasne po život te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Klinički bolnički centar Split radi hitnog operativnog zahvata na predjelu glave.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).