Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 37-godišnjak zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu ispitao je hrvatskog državljanina (1979.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavak 1. Kaznenog zakona te je nakon ispitivanja podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora. (12. 1. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak 10. siječnja 2017. u 7,00 sati prilazio poslovnici automat kluba na području Županije splitsko-dalmatinske i, znajući da su zaposlenici u klubu, iz pištolja ispalio više metaka iznad ulaznih vrata kluba te je po dolasku ispred njih ispalio još šest metaka u zatvorena aluminijska vrata. Ispaljeni metci su probili vrata i izazvali oštećenja u unutrašnjosti kluba, a do ozljeđivanja dvojice zaposlenika u klubu nije došlo.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložilo da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor temeljem odredbe članka 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku s obzirom na raniju osuđivanost što opravdava bojazan da bi osumnjičenik boravkom na slobodi mogao ponoviti isto ili istovrsno kazneno djelo.
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora i temeljem odredbe članka 98. stavak 2. točka 2. Zakona o kaznenom postupku protiv osumnjičenika odredio mjeru opreza zabrane posjećivanja objekata u kojima se igraju igre na sreću na području Županije splitsko-dalmatinske. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je Županijskom sudu u Splitu žalbu protiv ovog rješenja.