Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv E. M., M. Č., I. M. i R. DŽ. zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon dovršene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskih državljana E. M. (1964.), M. Č. (1964.), I. M. (1964.) i R. DŽ. (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (13. 1. 2011.)

Okrivljenicima se stavlja na teret da su sredinom studenog 2010. godine u Trogiru, u garaži obiteljske kuće koju koristi M. Č., radi daljnje prodaje držali najmanje 13.456,54 grama droge marihuana, odnosno da su I. M. i R. DŽ. ovu drogu nabavili od nepoznate osobe s područja Bosne i Hercegovine i prevezli je osobnim automobilom na područje Republike Hrvatske gdje su je preuzeli E. M. i M. Č.
Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske su pretragom obiteljske kuće u Kaštel Novom, u vlasništvu M. Č. gdje su boravili I. M. i R. DŽ. pronašli vagu za precizno mjerenje, aparat za varenje polietilenskih vrećica i novac u iznosu od 14.950,00 kuna, dok su  pretragom osobnog vozila marke Ford Escort pronašli polietilensku vrećicu s opojnom drogom marihuana, a u garaži obiteljske kuće u Trogiru u crnoj putnoj torbi pronađeno je 14 polietilenskih paketića s opojnom drogom marihuana, ukupne mase 13.450,54 grama.
Predloženo je produljenje pritvora protiv svih okrivljenika zbog postojanja posebno teških okolnosti kaznenog djela, a u odnosu na okrivljene I. M. i R. DŽ. koji imaju i državljanstvo Bosne i Hercegovine i zbog opasnosti od bijega.