Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv 65-godišnjaka zbog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1953.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva iz članka 110. Kaznenog zakona. (13. 8. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 6. kolovoza 2018. u vremenu od 10,35 sati do 10,50 sati, znajući da je oštećenica (1957.) sama u stanu u Trogiru, u cilju da joj oduzme život, oštrim joj predmetom zadao nekoliko ubodnih rana u leđa i u prsište zadavši joj teške i po život opasne ozljede od kojih je preminula na mjestu događaja. Okrivljenik je nakon počinjenja opisanog djela pobjegao s mjesta događaja.
Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u ŽDO-u Splitu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke (članak 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je navedeni prijedlog i protiv okrivljenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.