Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 36-godišnjak i određen istražni zatvor

Zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitala je državljanina Republike Hrvatske (1984.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona/11. (14. 7. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnji osumnjičenik 9. srpnja 2020. na autobusnom kolodvoru u Zagrebu, predao na prijevoz vozačima autobusa jednog autoprijevoznika crni kovčeg u kojem je bilo petnaest PVC paketa sa drogom marihuana, ukupne težine 16,241 kilograma, koja se kao droga nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Navedenu je drogu, osnovano se sumnja, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, nabavio u cilju daljnje prodaje na širem području Splitsko-dalmatinske županije radi stjecanja nepripadne materijalne dobiti.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku) te je u predmetu donijelo rješenje o provođenju istrage. Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.