Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 34-godišnjak zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Nakon što su policijski službenici uhitili hrvatskog državljanina (1978.) i priveli ga pritvorskom nadzorniku, osumnjičenik je ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. Kaznenog zakona.  (14. 9. 2012.)

Postoji osnova sumnje da je 34-godišnjak 13. rujna 2012. između 01,20 i 04,00 sati, u Trogiru na predjelu zvanom Muline; s unaprijed stvorenom namjerom da izazove požare; u četiri navrata na različitim lokacijama, upaljačem zapalio suhu travu i nisko raslinje, svjestan da travu pali u sušnom razdoblju u blizini centralne trafostanice Trogir, naseljenog mjesta i maslinika uslijed čega je došlo do više požara koji su ugašeni hitnom intervencijom vatrogasnih postrojbi.
Dežurni zamjenik ODO-a u Splitu je podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a s obzirom da prijedlog nije prihvaćen, ovo će državno odvjetništvo uložiti žalbu.