Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 31-godišnjakinje zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv hrvatske državljanke (1981.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanja prometne nesreće iz čl. 272. st. 4. u svezi st. 1. i 2. Kaznenog zakona. (15. 4. 2012.)

Osnovano se sumnja da je osumnjičenica oko 02,30 sati 14. travnja 2012. u Trogiru, prilikom prelaska mosta Trogir-Čiovo neprilagođenom brzinom u uvjetima noćne vožnje te mokrog i skliskog kolnika upravljala osobnim automobilom marke Mercedes i zahvatila vozilom pješaka (1954.). Usljed takve vožnje pješak je ostao priklješten ispod vozila kojim je osumnjičenica nastavila vožnju u dužini od oko dva kilometra pri čemu je pješak zadobio mnogostruke ozljede od kojih je preminuo.
Cijeneći težinu djela te posebno okolnosti pod kojima je došlo do smrti pješaka državno odvjetništvo je predložilo određivanje istražnog zatvora kako osumnjičenica ne bi utjecala na prikupljanje dokaza.
Sudac istrage Županijskog suda u Splitu odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičene zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke zbog čega će ovo državno odvjetništvo podnijeti žalbu.