Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 49-godišnji osumnjičenik i određen istražni zatvor

Zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu ispitala državljanina Republike Hrvatske (1971.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 2. Kaznenog zakona/11. (15. 10. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 49-godišnjak 13. listopada 2020. u stanu kojeg koristi u Solinu, držao jedan paket sa sadržajem droge heroin, ukupne mase 440 grama i jednu PVC vrećicu sa sadržajem droge heroin, ukupne mase 55 grama, digitalnu vagu s vidljivim tragovima droge heroin te mlin s vidljivim tragovima droge heroin. Osnovano se sumnja da je u garaži koju koristi u Splitu, držao jedan paket sa sadržajem droge marihuane ukupne mase 525 grama te dva paketa sa sadržajem smeđe grumenaste nepoznate materije, ukupne mase 707 grama. Postoji osnovana sumnja da je drogu prethodno nabavio od, za sada, nepoznate osobe s ciljem daljnje prodaje zainteresiranim kupcima.
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon ispitivanja, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog postojanja opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. U predmetu je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenog 49-godišnjaka.