Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 50-godišnjaka zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1966.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 1. u svezi s člankom 215. stavak 1. Kaznenog zakona. (15. 12. 2016.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je oko 4,00 sata 18. rujna 2016. ispred pekare na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon verbalnog sukoba, uperio i mahao pištoljem nepoznate marke prema glavi jednoj od prisutnih osoba, nakon čega je oštećenik rukama izmaknuo taj pištolj no prilikom izmicanja pištolja okrivljenik je povukao obarač i ispalio hitac prema lijevoj strani tijela oštećenika svjestan da ga ispaljuje u naseljenom mjestu i ispred pekare gdje je bilo najmanje osam osoba. Okrivljenika se tereti da je pristao na mogućnost ugrožavanja tjelesnog integriteta tih osoba, a zrno je pogodilo oštećenika u kažiprst lijeve ruke koji je amputiran i predstavlja tešku tjelesnu ozljedu.
U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor s obzirom da postoje osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će boravkom na slobodi okrivljenik ponoviti kazneno djelo (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).