Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu
Određen istražni zatvor protiv 46-godišnjakinje zbog ubojstva

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu ispitao je hrvatsku državljanku (1965.) zbog osnova sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva iz čl. 90. Kaznenog zakona (16. 1. 2012.)

Postoji osnovana sumnja da je 46-godišnjakinja oko 20,30 sati 13. siječnja 2012. na području Splitsko-dalmatinske županije, nakon verbalnog i fizičkog sukoba sa muškarcem (1975.), u alkoholiziranom stanju kuhinjskim nožem ubola ga u predjelu gornje desne strane prsnog koša zadavši mu ubodnu ranu prsnog koša sa oštećenjem srca. Oštećenik je uslijed teške i po život opasne ozljede ubrzo i preminuo.
Nakon ispitivanja osumnjičenice, Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv nje zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.
Sudac istrage odredio je istražni zahtjev protiv osumnjičenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a odbio prijedlog za određivanje istražnog zahtjeva zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, pa je ovo državno odvjetništvo u zakonskom roku podnijelo žalbu protiv ovog rješenja.