Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Podignuta optužnica protiv 56-godišnjakinje zbog lažnog prijavljivanja

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je nakon provedenih dokaznih radnji podiglo pred Općinskim sudom u Splitu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1961.) zbog počinjenja kaznenog djela lažnog prijavljivanja kaznenog djela iz članka 304. stavak 1. Kaznenog zakona. (16. 5. 2017.)
Okrivljenici se stavlja na teret da je 16. veljače 2017. u 16,00 sati u policijskoj postaji na području Županije splitsko-dalmatinske na zapisnik o primanju kaznene prijave svjesno neistinito navela da ju je 9. veljače 2017. oko 19,00 sati u obiteljskoj kući napao njezin sin. Okrivljenica je navela kako ju je sin udario otvorenim dlanom po zatiljku glave i prijetio joj da će je zapaliti, a 16. veljače 2017. oko 13,00 sati da joj je iz ruke istrgnuo mobilni telefon i bacio ga na tlo te joj prijetio da će je ubiti.
Okrivljenica je prijavila svog sina za počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji iako je znala da to nije istina, što potvrđuje činjenica da je 24. veljače 2017. ispitana na dokaznom ročištu u svojstvu svjedoka pred sucem istrage Županijskog suda u Splitu opovrgnula prethodne navode odnosno pred sucem istrage je iskazala kako je sin nije udario i kako joj nije prijetio, već je sina prijavila iz drugog razloga.