Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu
Ispitan 34-godišnjak zbog teške tjelesne ozljede

Zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu je 14. srpnja, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnio sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv državljanina Australije (1983.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz članka 119. stavak 1. u svezi s člankom 118. stavak 1. Kaznenog zakona/11. (17. 7. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 12. srpnja 2017. oko 1,30 sati na području Županije splitsko-dalmatinske, nakon verbalnog i fizičkog sukoba s oštećenikom (1990.) u caffe baru i ispred caffe bara, snažno udario oštećenika šakom u glavu uslijed čega je oštećenik pao na pod te zadobio teške i po život opasne ozljede (nagnječenje mozga, prijelom lubanje i krvarenje između kostiju lubanje i moždane ovojnice).
Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog postojanja opasnosti bijega osumnjičenika sukladno odredbama članka 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu nije prihvatio prijedlog državnog odvjetništva te je protiv osumnjičenika odredio mjeru opreza zabrane napuštanja boravišta, obveznog i svakodnevnog redovitog javljanja načelniku policijske postaje i privremenog oduzimanja putovnice i vozačke dozvole.